Genel Yayın Yönetmeni : MAKSUT KOTO Editör : ENSAR SARGIN

12. SAYI SUNUM - MAKSUT KOTO



Kocaman bir MERHABA SAYIN OKUYUCU,  

Uzun bir aradan sonra yeniden okurla buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. İlk günkü gibi umudumuz; şiiri ve şairini değerli kılmak… Sözümüzü şiirle açtık, şiirle yola devam ediyoruz…



‘’BİZBİZE’’ sayımıza özel, Rize’de yaşayan şairlerle açık oturum yaptık. Kısacası söyleştik. Uzun bir muhabbetin sadece belli bölümlerini sizlere aktarıyoruz. Muhabbetimizin dikkati çeken ilk konusu, Adem’in kullandığı dil. Sahi Adem hangi lisanı kullanıyordu? Fatin R. Mumcu’yla birlikte biz de bu sorunun cevabını merak etmekteyiz. Belki ilerde bir dosya konumuzu da buna ayırabiliriz. Bu konuya destek vermek isteyen şair/yazar olursa, neden olmasın, güzel bir dosya konusu bizce.



Muhabbetimizin bütününü kaplayan asıl soru ‘’Şiir Rize’nin neresinde?’’ oldu. Sahi şiir yaşadığımız bu şehrin neresindeydi. Anka misali her şair kaf dağında… Bir türlü şiirin Rize’nin neresinde olduğunu bulamadık. Ensar Sargın, Hasan Aktaş, Fatin R. Mumcu ve ben, güzel bir muhabbetle şiir ve Rize ikileminde dolandık durduk. Severek okuyacağınızı umut ediyorum.



Şiir Dalı dergisi tabiî ki de şiirsiz olamaz. Birbirinden çok değerli şairler, dergimize şiirleriyle zenginlik kattı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Değerli şairlerimiz: Tozan Alkan, Tuğrul Keskin, Hüseyin Yurttaş, Cihan Oğuz, Ayten Mutlu, Metin Fındıkçı, Ali Taş, Adnan Gül, C. Tanju Buçak, İdris Sezgin, Nevin Koçoğlu, Meliha Ünal Kar, Haydar Doğan, Yunus Emre Öksüz, Ensar Sargın, Fatin R. Mumcu, Maksut Koto



Yine şiiri irdeledik soruşturma konumuzda. Değerli yazarlarımıza ‘’ şiirin acemisi mi yoksa şairin acemisi mi okuru tüketir ‘’ sorusunu yönelttik. Güzel bir konu olduğunu düşünüyoruz, umarım sizler de ilgiyle okursunuz. Soruşturmamıza yazan değerli yazarlarımız : Ahmet Özer,  Fatin R. Mumcu, Ensar Sargın, Çiğdem Sezer, İlkiz Kucur, Tarık Günersel, Sennur Sezer’dir. Hepsine çok teşekkür ederiz.



İnternet dergisi olmamız, internetin birçok olanaklarından yararlanmamıza neden olmuştur. Özellikle dergimizin her sayısında farklı müzikler eklememiz bunlardan bir tanesidir. Dergimizin bu sayısına müzik eseriyle katkı veren değerli şair Tozan Alkan’a teşekkür ederiz.

Ayrıca, çizimiyle dergimizin kapak resmini yapan değerli şair Erkan Karakiraz’a da teşekkür ederiz.



‘’Ânı yaşayan … Ânı gelince de çıkan dergi’’ sloganıyla yayın hayatını sürdürmeye devam edecektir dergimiz. Bir daha ki sayı ne zaman çıkar kim bilir, bizim de merak ettiğimiz bir konu bu!



Biz şiirsiz kalamadık... Siz değerli okur, şiirle kalın… Bir daha ki sayımızda görüşmek üzere hoşça kalın…